Ghimbirul este o rădăcină cu proprietăţi uimitoare, ce poate oferi numeroase beneficii pentru sănătate, fiind adesea considerat un medicament universal, datorită proprietăţilor şi a efectelor sale puternice.
Dintre beneficiile ghimbirului menţionăm:
– ameliorează constipaţia, diareea şi tot felul de probleme digestive
– îmbunătăţeşte circulaţia
– stimulează sistemul imunitar
– previne formarea cheagurilor de sânge
– scade tensiunea arteriala şi colesterolul
– previne bolile cardiovasculare
– inhibă creşterea celulelor canceroase
– ameliorează crampele menstruale
– ameliorează artrita, durerile musculare şi alte dureri de articulaţii,
– combate greaţa, migrenele, tusea
– ajută la eliminarea toxinelor din organism.
Consumul său ar trebui să fie evitat însă în asociere cu insulina sau medicamente pentru diabet, anticoagulante şi beta-blocante.
Ghimbirul trebuie evitat în următoarele cazuri:
– tulburări ale sângelui (ghimbirul stimulează circulaţia, ceea ce este favorabil sănătăţii, însă nu i în cazul bolilor de sânge, cum ar fi hemofilia)
– pentru cei care vor să câştige în greutate (ghimbirul este extrem de util pentru cei care vor să slăbească, el conferind rapid sentimentul de saţietate şi topind excesul de grăsime)
– în combinaţie cu diabetul zaharat şi medicamentele pentru hipertensiune (afectează acţiunea acestor medicamente)
Avertisment! NU consumaţi ghimbir dacă sunteţi sub tratament cu insulină, anticoagulante sau beta-blocante.