„Voturile nu se cerșesc, ci trebuie câștigate”, cred membrii noului Partid Reformator-Video

810

La o numărătoare destul de recentă a rezultat că în România sunt înscrise oficial în scripte nu mai puțin de 162 de partide politice. În realitate, activitatea adevărată desfășoară doar opt până la zece din acestea. Majoritatea entităților ce se declară partide, de fapt, sunt veșnic măcinate de conflicte interne ori sunt în prag de disoluție sau sunt în infinite procese fără finalitate.

Iată de ce pare cu atât mai interesantă apariția unui nou partid. O mână de politicieni și de oameni de afaceri cred de cuvință că așa nu ar mai trebui să meargă treburile mult timp. Este nevoie de un nou suflu în politică. Trebuie oameni care să dorească cu adevărat schimbarea. Iar aceasta să pornească de jos și să ajungă până la decidenții politici de la toate nivelurile.

Din toamna anului trecut (2017) există cu acte în regulă Partidul Reformator. A durat nu mai puțin de un și jumătate de amânări și contestații din partea altor formațiuni dar până la urmă s-a reușit înscrierea în registrul partidelor politice și obținerea unei sentințe judecătorești în acest sens.

Este nevoie de un partid naționalist moderat ce să militeze pentru valorile naționale și pentru cele comune europene atât timp ce acestea nu se tind să înlocuiască valorile locale cu altele impuse din afară.

Inițiatorii partidului sunt un grup de politicieni strânși în jurul lui Dan Claudiu Tănăsescu, acesta nefiind un novice în domeniu. Cunoscut publicist, dar și medic cu notorietate, devine primar în 1990 pentru o perioadă de 15 ani. Din 2004 ajunge senator în Parlament inițial pe listele PRM iar mai apoi independent.

Până acum treburile merg cel mai bine în județele Buzău, Galați, Prahova, Ilfov și Timiș unde deja filialele sunt total funcționale. Pentru început partidul este condus de un comitet de inițiativă național interimar până la primul Congres unde se vor vota organele de conducere alese democratic.

Potrivit lui Gheorghe Mirică, prim vicepreședinte al formațiunii, a rezultat că din paleta de formațiuni lipsește un partid de centru stânga cu vederi naționale serioase ce să dorească o reformă profundă. Exact asta își propun noii politicieni de la Partidul Reformator ce sunt un amestec potrivit de novici fără experiență politică, dar și de foști membri ai altor grupări ce au adunat acel bagaj de cunoștiințe de organizare într-un partid politic. Până la acest moment sunt deja active filiale în 23 de județe plus în șase sectoare din capitală fiecare cu cel puțin 80-100 de membri.

Principala trasătură a acestui partid politic va trebui să fie patriotismul ce trebuie cultivat în cadrul societății fiind o trăsătură tot mai estompată. Alte caracteristici sunt legate de o onestitate ce va lega membrii. Principala activitate va fi adresată celor nevoiași și năpăstuiți ce nu se pot descurca singuri. Un alt punct de focalizare a forțelor politice va fi agicultura și cei ce trăiesc din munca pământului.

Dintre punctele cele mai importante asupra cărora se va apleca cu precădere Partidul Reformator mai sunt:

-reindustrializare țării ce a pierdut foarte mult din capacitățile sale;
-o mai puternică implicare în educație și învățământ pentru a veni din urmă noi generații mai pregătite pentru conducerea societății;
– reintroducerea treptată a serviciului militar obligatoriu ca o componentă a suveranității statale dar și ca una din cele mai eficiente metode de educare a tineretului în spirit național adevărat.
-se va continua cooperarea cu forurile europene dar cu o mai mare atenție. Acolo unde măsurile comune nu sunt în favoarea țării noastre se vor rediscuta;
-România trebuie să recapete controlul asupra resurselor sale naturale;
-sporirea pensiilor doar la nivelul cel mai scăzut și nu haotic la orice categorie ce și până acum au avut pensii destul de mari;

O atenție deosebită a partidului va fi pentru atragerea în țară a celor din diasporă ce sunt dispuși să se întoarcă. Evident că asta nu se poate realiza decât cu o creștere a nivelului de salarizare în toate domeniile. Nimeni dintre specialiștii bine integrați nu va veni la condiții inferioare celor din occident. Nu trebuie uitat că se estimează un număr de circa 5 milioane de persoane în afara granițelor țării. Este o forță de muncă uriașă în general calificată peste medie.

La nivelul județului nostru, conducerea partidului a fost asumată de Marieta Dănescu ce dorește o bună colaborare cu toate formațiunile politice și nu crede că la acest moment ar fi benefică o polemică cu oricare din partidele actuale.

Primul mare hop pentru care se pregătesc de acum va fi momentul alegerilor pentru Parlamentul European unde vor să acceadă și deja este pregătit un candidat serios.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.