Casa care poate fi cumpărată cu 12.000 de euro! Cum o puteți achiziționa

3991

Românii interesaţi de achiziţii imobiliare pot găsi la Târgul Naţional Imobiliar 2018, care se desfăşoară la Palatul Parlamentului, în acest weekend, de la locuinţe ieftine ce se încadrează în programul „Prima Casă”, până la proprietăţi exclusiviste de sute de mii de euro, iar unele oferte pot veni însă cu discounturi exclusive sau chiar cu bonusuri inedite: căţelul cadou.

Dacă vorbim  despre case ieftine, românii por alege să locuiască şi în case modulare făcute din containere maritime, unde preţul este de numai 400 de euro pe metru pătrat, însă acest concept se pretează mai mult ca şi casă de vacanţă.

„Primul avantaj al acestei case este că se construieşte foarte repede, este foarte uşor de întreţinut, este foarte uşor de făcut izolaţia, ca să fie aproape fonic, dar şi ca încălzire şi rezistenţă la cutremur. Nu o afectează pentru că nu are fundaţie. Noi le preconizăm a fi folosite ca şi case de vacanţă, dar se poate amenaja şi casă de locuit. Bucureştiul are foarte multe lacuri şi se poate amenaja din două trei containere şi case cu etaj. Este o întrebuinţare multiplă oricând. Noi am ridicat una la Iaşi, la Timişoara şi lângă Timişoara, dar vom expune una în curând şi în Corbeanca. În prezent, sunt dezvoltatori care vor să le construiască şi să le aibă de vânzare. Noi avem şi partea de covoare de piatră pentru partea rezidenţială fiind printre primii care facem aşa ceva”, spune reprezentantul firmei Ocean Grup, Duda Nicolae.

Astfel, preţul unei case de 30 de mp, formată dintr-un container de 12,5 metri lungime cu 2,5 metri lăţime, ajunge la 11.500 euro plus TVA. Dintr-un container mai mic de 6 metri lungime şi 2,5 metri lăţime, o casă poate costa 6.500 de euro, iar una făcută din două containere poate ajunge la 22.000 de euro plus TVA.

Verde este la modă

Reprezentantul TNI afirmă că pe toată durata evenimentului se pot găsi locuinţe pentru toate buzunarele, atât în Capitală cât şi la munte sau la mare sau chiar în străinătate.

„Pe toată durata evenimentului se pot găsi locuinţe care se încadrează în programul „Prima Casă”, aproximativ 40% dintre expozanţii de la TNI au astfel de oferte, dar sunt şi proprietăţi exclusiviste cu preţuri extrem de variante. Avem un apartament de două camere în Drumul Taberei, la un preţ de 50.000 de euro sau apartamente de trei camere la 67.000 euro în Titan, iar central, în zona Eminescu, de la 72.000 de euro. Cu cât mergem spre nordul Capitalei preţurile pornesc de la 77.000 de euro pentru un apartament de tip boutique. Sunt proprietăţi în cartierul Domenii cu preţuri de la 80.000 de euro şi până la 500.000 de euro. În ultima perioadă românii au început să îşi investească economiile în case de vacanţă, atât la mare cât şi la munte, în ţară şi străinatate. Un apartament de două camere în Sinaia costă 32.000 de euro, două camere în Predeal, 46.000 euro, iar o casă cu curte, lângă Castelul Peleş, ajunge la 210.000 euro. La mare, preţurile pornesc de la 32.900 de euro o garsonieră cu vedere chiar la Marea Neagră”, a spus reprezentantul firmei organizatoare.

Aceasta a menţionat că TNI 2018 a venit şi cu oferte pentru Spania, deoarece în această ţară există o comunitate mare de români, dar şi cerere, târgul fiind un moment oportun de promovare. Pentru o proprietate ce se află la Marea Mediterană, preţurile pleacă de 180.000 de euro, dar pot ajunge şi la 2,5 milioane de euro pentru un apartament cu 7 camere şi 800 mp din Marbella.

De asemenea, cumpărarea de locuinţe verzi s-a intensificat în ultima perioadă datorită evoluţiei cerinţelor clienţilor, dar şi beneficiilor pe care aceste proprietăţi le oferă: calitate, confort şi costuri mai mici la energie.

„În momentul de faţă sunt 19 ansambluri rezidenţiale în România certificate Green Home sau pre-certificate Green Home. Ele sunt amplasate în Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara şi Râmnicu-Vâlcea, totalizând peste 5.800 de unităţi imobiliare. În cadrul evenimentului avem o parte din aceste ansambluri ce se promovează în faţa clientului. Astfel de locuinţe au beneficii multiple, nu doar pentru sănătatea utilizatorilor ci şi pentru portofelul acestuia. Un client, dacă locuieşte într-o astfel de proprietate măcar 20 de ani, face economii de aproximativ 50.000 euro la încălzire, iluminare sau întreţinerea imobilului. Preţurile pornesc de la 90.000 de euro pentru o proprietate. Clientul într-adevăr investeşte mai mult la început, dar ulterior are beneficii pe termen mediu şi lung”, explică Cristina Borcea.

sursa text si foto: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.