Programul Național de Dezvoltare Rurală, explicat cu amănunte celor ce activează în agricultura timișeană. Foto-Video

1016

După cum este binecunoscut, legislația în domeniul investițiilor rurale este destul de complexă și, adeseori, apar noutăți fie de fond, fie de aplicare a măsurilor, încât este greu de urmărit chiar și de către un specialist ce activează în domeniu.

Tocmai pentru a aduce la cunoștiința celor interesați cele mai noi date, Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Timiș, în parteneriat cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, a organizat marți o nouă sesiune de conferințe de specialitate.

În Sala C.E.D.O. a sediului CCIAT din P-ța Victoriei au venit cei ce au tangențe cu finațarea acestor proiecte ce se adresează mai cu seamă agriculturii și comunelor. Întâlnirea s-a desfășurat sub auspiciile temei : „Programul Naţional de Dezvoltare Rurală. NOUTĂŢI 2018”.

Seminarul a fost conceput să acopere cât mai multe din nedumeririle celor interesați și a fost de tip interactiv, astfel încât participanţii au primit răspunsuri edificatoare la toate întrebările legate de accesarea fondurilor europene nerambursabile din PNDR pe exercițiul 2014-2020.

Conferinţa a fost susţinută de reprezentanți ai CRFIR 5 Vest ce după o prezentare generală au făcut precizări punctuale la diverse aspecte concrete ce țin de finanțare:
-Iulian Bucătaru, director general adjunct
-Adelina Pepa director la OJFIT Timiș
-Antin Popa, Șef serviciu
-Daniela Mitoiu, Expert evaluare
-Gheorghe Nan, șef serviciu

Din parte Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură a fost gazdă a seminarului vicepreședintele Darius Georgiu, care este de asemenea președintele secțiunii de agricultură și industrie alimentară.

Specialiștii AFIR au prezentat Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020. S-a insistat mai cu seamă pe următoarele măsuri:
– sM4.1 „Investiții în exploatații agricole”;
– sM4.1a „Investiții în exploatații pomicole”;
– sM4.2 „Sprijin pentru investiții în procesarea/ marketingul produselor agricole”;
– sM4.2a „Investiții în procesarea/ marketingul produselor din sectorul pomicol”;
– sM6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”;
– sM6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”;
– sM16.1 și 16.1a „Sprijin pentru înființarea și funcționarea grupurilor operaționale (GO), dezvoltarea de proiecte pilot, produse și procese în sectorul agricol și pomicol”;
– sM16.4 și 16.4 a „Sprijin acordat pentru cooperare orizontală și vertical între actorii din lanțul de aprovizionare”.

Evenimentul de azi a fost cel de-al șaptelea astfel de seminar de instruire și informare a firmelor cu privire la noutățile legislative europene și naționale, în cadrul programului anual organizat de CCIAT, în parteneriat cu Prefectura județului și instituțiile deconcentrate din teritoriu. De la începutul acestui an au fost organizate seminarii pe varii teme de interes general pentru mediul de afaceri – legislația muncii, sistemul asigurărilor pentru șomaj, reglementări fiscale, legislație privind securitatea la incendii ori despre regulamentul referitor la protecția datelor. În total, peste șase sute de persoane au luat parte la aceste discuții de tip seminar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.