Peste 1.000 de elevi au stabilit o „punte între generaţii” la Politehnica Timișoara. Foto

206

Peste 1.000 de elevi din toată ţara şi din Republica Moldova s-au adunat vineri, 20 aprilie, la Grădina de Vară Capitol, pentru a asista la deschiderea evenimentului „Politehnica Timişoara – un pas spre viitorul tău”, care anul acesta se derulează sub sloganul „Punte între generaţii”.

Acțiunea, devenită de una de tradiţie, aflată la cea de-a V-a ediţie, se adresează elevilor de liceu și vizează informarea și familiarizarea lor cu mediul universitar, în scopul asigurării unei mai bune tranziții a absolvenților de liceu spre învățământul superior și orientarea lor către o carieră de succes.

Rectorul Universităţii Politehnica Timişoara, prof.univ.dr.ing. Viorel-Aurel Şerban, le-a vorbit elevilor despre avantajele pe care le au ca studenţi ai UPT, atât în timpul facultăţii, graţie bazei materiale şi dotărilor de excepţie de care dispune universitatea, dar şi a accentului care se pune pe calitatea actului didactic, ceea ce face ca absolvirea unei facultăţi în cadrul UPT să reprezinte o garanţie a succesului în viaţă.

De altfel, se ştie deja că peste 90% dintre absolvenţii Politehnicii sunt angajaţi în Timişoara, care s-a consacrat ca un adevărat pol de dezvoltare a ţării. Nu în ultimul rând, rectorul UPT le-a vorbit viitorilor studenţi despre activităţile sportive şi culturale, ce reprezintă o parte importantă a activităţilor derulate de studenţi.

Viceprimarul Dan Diaconu, prezent la eveniment, a vorbit despre brandul Politehnica Timişoara, care e strâns legat de dezvoltarea economică a Timişoarei din ultimul secol. Edilul, fiind şi el absolvent al UPT, i-a îndemnat pe elevi să profite de „oferta de nerefuzat” de a fi studenţi la Universitatea Politehnica Timişoara, scoţând în evidenţă farmecul şi atractivitatea oraşului.

Din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, profesorul Francisc Halasz a vorbit despre bunele relaţii de colaborare stabilite cu UPT, despre acţiunile derulate în comun, reamintindu-le elevilor că a fi studenţi ai Politehnicii timişorene în această perioadă înseamnă să „prindă” atât centenarul UPT, în 2020, cât şi Timişoara Capitală Culturală Europeană în 2021, care vor aduce, ambele, o serie de activităţi interesante şi atractive.

Din partea Comitetului Director al Universităţii Politehnica Timişoara, Florin Ciocan, director Nokia, a vorbit despre buna colaborare a universităţii cu mediul economic, în timp ce amfitrionul evenimentului, prof.univ.dr.ing. Florin Drăgan, prorector al UPT, le-a vorbit elevilor despre ce înseamnă „viaţa la Poli”, dar şi despre bursele pe care le acordă UPT, care sunt cele mai mari din ţară.

De altfel, prestigiul de care se bucură Universitatea Politehnica Timişoara poate fi observat şi din interesul pe care îl manifestă în rândul elevilor, prezenţi în număr extrem de mare la acest eveniment, mulţi dintre ei veniţi şi din colţuri îndepărtate ale ţării, din judeţele Maramureş, Neamţ, Harghita, pe lângă cele care aduc, în mod tradiţional, studenţi la UPT: Arad, Caraş Severin, Hunedoara, Alba, Gorj, Dolj, Mehedinţi, Bihor.

Puntea între generaţii a fost accentuată şi de concertul susţinut, în încheierea zilei de vineri, de formaţia Vest Phoenix Cover, care a interpretat câteva din şlagărele, mai vechi sau mai noi, ale îndrăgitului grup timişorean, care au ridicat în picioare elevii şi i-au îndemnat la dans.

Dacă ziua de vineri a fost una relaxată, sâmbătă, 21 aprilie, cei peste 1.000 de elevi participă la cele şapte concursuri naţionale cu premii organizate de facultăţile Universităţii Politehnica Timişoara:
– Concursul de matematică „Valeriu Alaci” – la Facultățile de Automatică şi Calculatoare și Electronică, Telecomunicaţii și Tehnologii Informaționale,
– Concursul de chimie „Environmental Protection – Smart and Sustainable Generation” – la Facultatea de Chimie și Ingineria Mediului,
– „Construcțiile: tradiție și viitor” – la Facultatea de Construcții,
– Concursul profesional de idei „Intelligent Electricity Generation” – la Facultatea de Electrotehnică și Electroenergetică,
– „Managementul și marketingul piramidei” – la Facultatea de Management în Producție și Transporturi,
– Concursul de aptitudini „MecArt” – la Facultatea de Mecanică,
– Olimpiadele Comunicării – la Facultatea de Științe ale Comunicării.

Toate concursurile încep la ora 9:00, iar festivităţile de premiere vor avea loc între orele
14:30 – 18:00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.