Învățământul se modifică: 15 clase obligatorii, în loc de 11

248
elevi

Dacă până-n prezent, învățământul obligatoriu este de 11 ani, de la clasa pregătitoare până la clasa a X-a, o iniţiativă legislativă venită din partea parlamentarilor PSD și UDMR şi trecută de Camera Deputaţilor prevede ca, grădinița să fie inclusă în învățământul obligatoriu până în anul 2023. Proiectul mai prevede, ca grupa mare și ultimele două clase din învățământul liceal ar trebui să devină obligatoriu, până în 2020.

“A-i obliga pe copii să-i duci la școală până în clasa a XII-a, începând cu grădiniță – grupa mijlocie, necesită niște investiții. În acest moment, infrastructura nu poate asigura obligativitatea acestui proiect”, atrage atenția Eugen Ilea, vicepreședintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți.

Proiectul are susținerea Ministerului Educației, care spune că: “Încurajăm copiii în vârstă de 5-6 ani să se înscrie în sistemul de învățământ, acordându-le prioritate. Considerăm însă că acest lucru ar trebui să fie făcut treptat, mai întâi cu grupa mare, apoi cu grupa mijlocie”. “Ideea de obligativitate înseamnă o șansă la educație de calitate și pentru mediile defavorizate, pentru învățământul rural, pentru mediile de periferie urbană, acolo unde copiii poate nu au posibilitatea de a beneficia nici de supraveghere, nici de un sprijin educațional avizat”, a precizat şi Camelia Gavrilă, președintele Comisiei pentru învățământ, din Camera Deputaților.

Propunerea legislativă va intra în dezbaterea Senatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.