-2.9 C
Timișoara
marți 5 noiembrie 2024

Studenții agronomi sunt invitați să se alăture programului „Internationalisation Ambassadors” video

La sediul din Calea Aradului a Universitățiii de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României” din Timișoara a avut azi o premieră. La inițiativa conducerii a fost organizată o primă întâlnire dintr-o serie ce promite că va avea rezultate deosebite.

În Aula Magna a avut loc lansarea proiectului generos ce dorește să transforme studenții străini care studiază la noi dar și cei care provin din diasporă, din familii românești, în adevărați ambasadori ai țării noastre odată întorși în țările de unde provin. Este un potențial enorm al acestor tineri ce au studiat și și-au însușit o meserie în școala românească să ducă în întreaga lume cât un crâmpei de limbă și de cultură română.

De fapt chiar proiectul se numește foarte sugestiv „Internationalisation Ambassadors”.

Rectorul Alin Popescu a deschis discuțiile și a invitat pe rând la microfon reprezentanții țărilor ce au consulate în Timișoara. Au fost de față 8 consuli atât de carieră cât și onorifici ce au salutat acesastă inițiativă de strângere de relații dincolo de protocoalele oficiale mai rigide.

Invitatul special al zilei a fost ministrul românilor de pretutindeni, Natalia Elena Intotero, ce a ținut în mod deosebit să ia la fața locului pulsul vieții academice în rândul tinerilor ce vin de peste hotare. A promis tot sprijinul ce-l poate acorda pe linie oficială dar și directă pentru tinerii ce au părinții plecați la muncă în toată lumea. Dacă vor dori să muncească sau să studieze prin diverse programe și în alte țări vor obține sfaturi pertinente de la minister pentru a nu pleca orbește și fără cunoștiințe.

Profesori dar și conducerea Universității, au avut o primă ședință de lucru informală cu reprezentanta Guvernului, doamna Intotero, cu mediul consular și reprezentanții studenților. Au abordat probleme specifice studenților din cadrul universității agricole din Banat.

Pentru a da un caracter oficial al acestei întâlniri de azi a fost semnat și un protocol de colaborare între Universitate și Guvernul Romaniei.

„Este … un eveniment ce poate fi dat ca exemplu pentru întreaga țară. Sunt 164 de studenți străini care studiază aici în cadrul Universității din 21 de țări. Cred că fiecare dintre ei în parte poate fi ambasadorul României peste hotare, așa cum … fiecare român de pretutindeni este și un ambasador român… Am făcut un apel la dânșii (reprezentanții consulari) pentru a ne fi parteneri în proiectele pe care derulam în cadrul ministerului pentru Românii de Pretutindeni. Unul din aceste proiecte este campania ~ siguranța acasă, siguranță în lume~ pe care intenționăm să o derulam înpreună cu ministerele de resort : Interne, Afaceri Externe, Ministerul Justiției, Educației ș.a. ” a declarat Natalia Elena Intotero.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Un copil de 3 ani, lovit de mașină

Luni, 4 noiembrie, în jurul după amiezii, un copil de trei ani a fost lovit de mașină în localitatea timișeană Gelu.  Într-un moment de neatenție...

CCIAT a scris o nouă pagină în cartea excelenței afacerilor timișene

În prima zi a lunii noiembrie, Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiș a găzduit cea de-a 31-a ediție a GALEI EXCELENȚEI ÎN AFACERI...

Citește și :