Interes puţin pentru dezbaterea pe marginea bugetului Timişoarei pe anul 2018. Anunţată cu doar câteva zile înainte, întâlnirea cu cetăţenii a fost un fiasco.
Puţinii timişoreni care au fost în sală de abia au reuşit să îşi pună întrebările pentru că, cel mai mult timp, a vorbit primarul oraşului, Nicolae Robu. Dezbaterea a început la ora 15:00 şi a durat aproape 4 ore. În acest timp nici măcar cei 14 oameni care doreau să ia cuvântul nu au apucat. La fiecare întrebare, edilul şef a oferit răspunsuri alambicate, lungi şi a deviat mult de la subiect.
Prima oră a vorbit doar edilul şef, prezentând proeictul de buget – investiţii, deşi toți participanţii din sală cunoşteau roiectul şi aveau deja pregătite întrebări.
Fântâna arteziană cu jocuri de lumini şi apă a fost primul subiect scos pe tapet. O reprezentantă a grupului Timişoara Civică a susţinut că un cost de 4 milioane de euro este mult prea mare şi că nici locaţia aleasă inițial, Parcul Botanic, nu ar fi cea mai potrivită, aflându-se între Spitalul Muncipal şi azilul de bătrâni.
Robu a înecput să explice că nici el nu e sigur de locaţie (deşi licitaţia a fost făcută), dar a spus răspicat: „se va face pentru că a am promis la 50.000 de oameni, nu, la toţi timişorenii, dar 50.000 de oameni m-au votat pentru că ştiau că vor face acest lucru”.
Iar tonul dezbaterii a fost acelaş: dacă apuca cineva să întrebe ceva, primarul răspundea într-un timp îndelungat şi nu a aplecat urechea la criticile aduse de unii timişoreni.
Alte proiecte fanteziste cu care timişorenii nu sunt de acord sunt: studiul de prefezabilitate pentru linia de metrou, alocarea de bani pentru fântâna ornamentală cântătoare, cumpărarea unei drone, alocarea a 40 de milioane de lei pentru modernizarea tramvaielor – care se strică mereu – sau creşterea capitalului social al Colterm cu apropae 14 milioane de lei în condiţiile în care regia este îndatorată peste măsură.