Se văd grupele Challenge Cup! Saracens intră în finala preliminariilor cu încă un succes

141

Exilată la Cluj pentru returul cu Batumi, SCM Timișoara Saracens s-a calificat în finala Continental Shield. Campionii au tranșat calificarea cu 21-12 și așteaptă dubla decisivă din luna aprilie.

Campioana României a făcut pasul către finala preliminariilor pentru Challenge Cup. Timișoara Saracens a trecut de semifinalele calificărilor printr-o dublă victorie în compania georgienilor de la RC Batumi. Victorioși în tur cu 11-6, elevii lui Sosene Anesi au tranșat și jocul retur cu 21-12 jucat pe Cluj Arena pentru că Timișoara nu are o arenă capabilă să organizeze un meci în luna ianuarie!

Saracen și-a luat tare adversara și după 7 minute preluase conducerea prin eseul lui Lemnaru. După 27 de minute oaspeții au rămas în zece oameni pentru 10 minute după eliminarea lui Putkharadze. Iar gazdele nu au ratat momentul și au semnat al doilea eseu prin Valentin Popârlan după o schemă în tușă. Cele două eseuri ale gazdelor au fost separate de reușita georgienilor, venită după un mol de margine și finalizată de Gogitidze. Scorul pauzei 13-5.

Gruzinii s-au apropiat periculos după opt minute din partea secundă când Koiava a culcat balonul în terenul de țintă iar Kobakhidze a transformat pentru 13-12. Căpitanul Marian Drenceanu a readus liniștea pe Cluj Arena cu aș treilea eseu timișorean îla jumătatea reprizei. Până la final am mai notat o altă eliminare la oaspeți, Kobakhidze pentru un placaj înalt, și penalitatea lui Gabi Conache care a închis tabela la 21-12.

Saracens așteaptă acum adversarul din finala preliminariilor, fie italienii de la Calvisano fie nemții de la Heidelberger. Acolo unde s-a mai aflat de doua ori. Ultimul act se va disputa în dublă manșă în luna martie-aprilie iar învingătoarea primește biletele pentru Challenge Cup. De asemenea și o invitație la un meci de gală, pe San Mames din Bilbao, în compania celeilalte echipe învingătoare din play-off.

Saracens: Badiu, Rădoi, Pungea – Popârlan, Drenceanu – Morrison, Stewart, Rus – Seniloli, Rose – Lemnaru, Manumua, Umaga, Shennan – Fercu. Rezerve: Luiters, Conache, Apoua, Doge, Doyle, Simionescu, Mureșan.

RC Batumi: Eristavi, Mamrikișvili, Malikadze, Sandro Koiava, Putkaradze, Tkhilaișvili, Bujiașvili, Tutberidze, Khmaladze, Tuchașvili, Gogitidze, Trapaidze, Ninidze, Kobakhidze. Rezerve: Tedoradze, Kvantidze, Gogisvanidze, Mikadze, Korțava, Jabnidze, Manuchar, Perseladze.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.