2.1 C
Timișoara
luni 23 decembrie 2024

Ce planuri are ministrul Liviu Pop cu Programul pilot ”Masă caldă în școli”

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat într-o conferinţă susţinută vineri la Bistriţa că programul „Masă caldă în şcoli”, demarat anul trecut ca proiect-pilot, va fi extins în următorii trei ani la circa 700.000 de copii şi va înlocui programul „Cornul şi laptele”.

La această oră în acest proiect este cuprins doar Liceul Teoretic din Peciul Nou și Școala Gimnazială Nr 2 Bocșa dintre instituțiile de învățământ din Banat. În anii trecut în acest proiect pilot era cuprins și Liceul Pedagogic ”Carmen Sylva” din Timișoara dar care nu s-a mai regăsit și în acest an.

„Noi ne-am angajat prin programul de guvernare că ducem în zona aceasta aproape la 700.000 de copii programul „Masa caldă”. Acolo este idealul educaţional, dacă vreţi: să vină copilul dimineaţa la 8 la şcoală, să stea până la ora 12, să ia masa, sub o formă, să mai stea încă două-trei ore în acel program „Şcoală după şcoală” şi să plece acasă fără teme şi fără ghiozdan. (…) Încet, spre zona aceasta ne îndreptăm. Sunt convins că în trei ani putem ca 700.000 de copii din România să beneficieze de acest program, „Masă caldă”, care va înlocui programul „Cornul şi laptele””, a spus Pop.

Ministrul a precizat că cele două programe se lovesc de procedurile de achiziţii, care, în opinia sa, ar trebui schimbate.

„Acest program („Corn şi lapte” – n..r.), coroborat cu programul „Masa caldă”, că ştiu ce păţim noi la minister cu acest program, se intersectează cu procedura de achiziţii. Dacă nu vom schimba procedura de achiziţii, şi este obligaţia noastră să o facem, ca stat, vom avea această problemă în absolut toate domeniile de activitate”, a opinat Pop.

Întrebat despre situaţia din judeţul Bistriţa-Năsăud, unde licitaţiile pentru produsele lactate şi fructe nu pot fi demarate pentru că, susţine Consiliul Judeţean, nu a fost emis ordinul comun al Ministerului Agriculturii şi Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice privind aprobarea documentaţiei standardizate de atribuire a contractelor, ministrul Educaţiei a spus că nu cunoaşte acest aspect, dar că va lua legătura cu ministrul Petre Daea pe acest subiect.

„Nu mi s-a semnalat acest element, de emitere de ordin de la Ministerul Agriculturii, mie, la Ministerul Educaţiei. Ştiu că sunt semnale din ţară că nu peste tot au reuşit să aducă programul „Cornul şi laptele”, care este într-o etapă mult mai bună decât anul trecut şi din punct de vedere al calităţii, din perspectiva elevului, dar sunt convins că, coroborat cu programul „Masă caldă”, putem ca în următoarea perioadă să clarificăm acest aspect, cine şi cum trebuie să facă licitaţia, achiziţia şi toate celelalte”, a afirmat Liviu Pop. AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :