1.2 C
Timișoara
sâmbătă 23 noiembrie 2024

Confederația sindicală UGSR, acuze grave cu privire la patrimoniu! Vezi ce hoteluri din Banat sunt în patrimoniul lor

Confederația Generală a Muncii – Uniunea Generală a Sindicatelor din România (CGM-UGSR) a transmis luni un comunicat în care acuză confederațiile sindicale CNSLR-Frăția, CSDR, Cartel Alfa și BNS că „gestionează fraudulos” patrimoniul „preluat ilegal” de la fosta organizație sindicală UGSR.

„La 27 de ani de la furtul patrimoniului Uniunii Generale a Sindicatelor din România (UGSR), cei care l-au preluat ilegal încearcă încă să-și ascundă faptele prin tot felul de subterfugii și forțări ale legii. În ciuda dovezilor evidente, reprezentanții confederațiilor sindicale CNSLR-Frăția, CSDR, Cartel Alfa și BNS continuă să gestioneze fraudulos acest patrimoniu, iar presiunile exercitate asupra Confederației Generale a Muncii-Uniunea Generală a Sindicatelor din România (CGM-UGSR), organism recunoscut de instanță ca fiind continuatorul de drept al UGSR, sunt din ce în ce mai mari”, se arată în comunicatul CGM-UGSR. Printre clădirile din patrimoniul UGSR sunt și celebrele hoteluri ”Dacia” și ”Domogled” din stațiunea Băile Herculane.

UGSR„Se încearcă, astfel, blocarea demersurilor legale făcute de CGM-UGSR pentru recunoaşterea modificărilor aduse actelor constitutive, ceea ce înseamnă continuitatea organizaţiei, conform modificărilor legislative survenite după anul 1990”, se mai arată în comunicat.

CGM-UGSR precizează că a fost constituită „în baza legii din anul 1945 şi nu a fost niciodată desfiinţată”. În plus, „activitatea ei este demonstrată de sentinţa definitivă nr. 1450/2016”.

„Din documentele depuse la dosarul instanței numai asta rezultă. Nimic nu arată sau nu face referire la patrimoniul UGSR. Cu toate acestea, CGM-UGSR este atacată din toate direcţiile de cele patru confederaţii sindicale, la care se adaugă o societate comercială, SINDROMANIA, şi Asociaţia Națională a Caselor de Cultură ale Sindicatelor”, arată confederația sindicală condusă de Dragoș Frumosu.

Potrivit CGM-UGSR, „SINDROMANIA nici nu se mai știe ce reprezintă acum, deoarece toate hotelurile trecute în anul 1990 prin înșelăciune în patrimoniul ei au fost împărțite între cele patru confederații care și-au făcut societăți de turism proprii. În același timp, în majoritatea caselor de cultură, de mult timp numai cultură nu se face, ele fiind transformate în baruri, cluburi, restaurante etc. Considerăm că opinia publică trebuie să afle adevărul despre ceea ce s-a întâmplat timp de 27 de ani, inclusiv cu patrimoniul. Membrii de sindicat, şi nu numai, trebuie să cunoască vinovații, pe cei ce au distrus o mare parte din uriașa avuție construită din cotizațiile sindicaliștilor de până în 1989”.

În acest sens, transmite CGM-UGSR, „am decis începerea unei campanii pentru prezentarea unor situații concrete privind jefuirea acestui patrimoniu”.

„Săptămânal, în ziua de miercuri, vom publica documente care să demonstreze modul în care a fost distrusă o mare parte din acest patrimoniu, pe site-ul www.cgm-ugsr.ro, dar și prin intermediul comunicatelor de presă. Suntem în posesia multor documente care ne susțin afirmațiile acuzatoare la adresa liderilor din anul 1990, continuate de urmaşii lor, dar și la adresa altor persoane implicate în preluarea ilegală și distrugerea unei mari părți a patrimoniului UGSR”, precizează confederația.

Dragoș Frumosu, președintele CGM-UGSR, a declarat: „Deși s-au autointitulat continuatorii UGSR, confederațiile sindicale CNSLR-Frăția, CSDR, Cartel Alfa și BNS au lăsat în paragină o mare parte din acest patrimoniu, iar o altă parte a fost înstrăinată fără nici un drept. Sume uriaşe de bani au fost scoase din conturi, iar declaraţiile contradictorii ale liderilor de atunci arată interesul avut. Nu înțelegem de ce dacă s-au autointitulat continuatorii UGSR și moștenitorii patrimoniului, aproape nimeni nu cunoaşte destinaţia profitului scurs prin SC SINDROMANIA. Lăsând la o parte hotelurile transformate în ruine, multe din cele care mai există sunt într-o stare deplorabilă pentru că investiţiile în ele s-au oprit la nivelul anului 1990. Aşa cum am mai spus, întreaga bază preluată de la UGSR este gestionată fără nici un drept, multe dintre obiectivele de patrimoniu fiind vândute fără a avea legal dreptul de proprietar, altele fiind lăsate în paragină”.

„Ne întrebăm foarte serios de ce astăzi, după 27 de ani, aceste confederații sindicale încearcă să forțeze apariția unei legi care să reglementeze situația juridică a patrimoniului sindical? Dacă preluarea s-a făcut în anul 1990 legal, de ce acum simt nevoia unei legi? Tocmai pentru că preluarea a fost ilegală, pentru că împroprietărirea SC SINDROMANIA cu baza turistică a fost ilegală. În această situaţie, cine răspunde pentru gestionarea profitului rezultat din administrare, din vânzarea unor imobile, terenuri etc., de scoaterea în anul 1990 din conturile UGSR a unor uriaşe sume de bani?”, a menționat liderul sindical.

CGM-UGSR atrage atenţia că „o astfel de iniţiativă, fie a Guvernului, fie a Parlamentului României poate deveni periculoasă în condiţiile amintite, mai ales că patrimoniul la care facem referire a fost construit din banii oamenilor, ai membrilor de sindicat”.

„Folosind falsul şi uzul de fals, aşa cum o arată unele rezoluţii DNA, frauda continuă. Încercările noastre de a face ca acest patrimoniu să fie folosit în interesul membrilor de sindicat, al pensionarilor şi al tuturor celor care au contribuit la construirea lui, se loveşte de mult timp de ziduri groase. Instituţiile statului nu au acţionat deocamdată pentru aflarea adevărului despre patrimoniul UGSR, despre adevăratul proprietar, despre modul în care mai mulţi indivizi au înşelat instanţele de judecată cu ajutorul unor documente false, despre ceea ce noi numim cel mai mare jaf al secolului XX”, se mai arată în comunicatul CGM-UGSR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :