În cursul acestei săptămâni, Primăria Moldova Nouă a reușit să finalizeze investiția proiectului trecerea frontierei cu bacul pe Dunăre, un proiect care a dat mari bătăi de cap partenerilor implicați.
Pentru că finalizarea proiectului în termen nu a reușit, investiția, demarată în 2013, a fost preluată de Primăria Moldova Nouă în 2016, pe banii ei. A fost necesară reluarea ei de către administrația locală, condusă de Adrian Torma, pentru a nu se ajunge în situația ca toți partenerii implicați în acest proiect să returneze banii primiți de la Uniunea Europeană. Parteneri în acest proiect sunt: Primăria Moldova Nouă, Consiliul Județean Caraș-Severin, Municipalitatea Golubac și Municipalitatea Veliko Gradiste.
“A fost un proiect buclucaș pentru mine, un proiect greu pe care l-am preluat lipsit de finanțare, dar, împreună cu echipa din primărie, am considerat că este necesar să-l ducem la finalitate. Am obținut finanțare pe primărie, am luat un credit de un milion de euro și l-am dus la finalitate cam în 9-10 luni, partea noastră din proiect. Partea primăriei din proiect înseamnă construcția de trecere vamală și drumul care face legătura de la DN până la punctul de trecere a frontierei”, a precizat primarul din Moldova Nouă, Adrian Torma.
Proiectul este important atât pentru localitatea de la Dunăre, cât și pentru județ prin aceea că face legătura cu Serbia facilitând și schimburile comerciale între cele două maluri, dar totodată deschizând oportunități turistice pentru regiune.
“Zona va putea avea un alt ritm de dezvoltare, mai ales că primăria este proprietar pe terenul din zona respectivă și putem dezvolta orice tip de facilități, fie industriale, fie în turism, în funcție de solicitările pe care le vom avea de la diferiți investitori, pe care încercăm în acest moment să îi facem conștienți de valoarea acestui proiect”, a mai spus Torma.
Construirea bacului, partea din proiect ce îi revine Consiliului Județean Caraș-Severin, este de asemenea finalizată. Săptămâna viitoare bacul va fi adus de la Orșova la Moldova Nouă, iar în perioada următoare Consiliul Județean va organiza licitația pentru operatorul care va face ca acest proiect să funcționeze.
Bravo!!!!