4.1 C
Timișoara
luni 23 decembrie 2024

6 medalii pentru elevii români la Olimpiada Internațională de Matematică. Nimic despre Banat!

Lotul olimpic de matematică al României a obținut cinci medalii de argint și o medalie de bronz la a 57-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Matematică, desfășurată în perioada 6 — 16 iulie, în Hong Kong. Au participat 602 concurenți din 109 țări.

Medaliile de argint au fost cucerite de Theodor Andrei Andronache, Alexandru Pascadi (ambii elevi ai Liceului Teoretic Internațional de Informatică din București), Ciprian Mircea Bonciocat (Colegiul Național de Informatică ‘Tudor Vianu’ din Capitală), Ovidiu-Neculai Avădanei (Colegiul Național ‘Emil Racoviță’ din Iași) și Laurențiu Ioan Ploscaru (Colegiul Național ‘Alexandru Lahovari’ din Râmnicu Vâlcea). Medalia de bronz i-a revenit lui Tudor Plopeanu, elev al Liceului Teoretic Internațional de Informatică din București.

Theodor Andrei Andronache devine, astfel, triplu premiant la Olimpiada Internațională de Matematică, fiind laureat cu argint în 2014 și în 2015, în timp ce Ciprian Mircea Bonciocat și-a reeditat performanța de anul trecut.

Lotul olimpic al României a fost însoțit de prof. univ. dr. Radu Gologan, coordonator al lotului și președinte al Societății de Științe Matematice din România, conf. univ. dr. Cătălin Gherghe (Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București) și Mihail Bălună, profesor la Colegiul Național Mihai Viteazul din București. Pregătirea echipei s-a realizat în parteneriat cu Societatea de Științe Matematice din România.

Olimpiada Internațională de Matematică este cel mai prestigios concurs de profil dintre toate olimpiadele internaționale de știință.

Prima sa ediție a fost găzduită și organizată de țara noastră în anul 1959, la inițiativa Societății de Științe Matematice, când au participat echipe din 6 state: Bulgaria, Polonia, Ungaria, ex-Republica Democrată Germană, ex-U.R.S.S. și ex-Cehoslovacia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

„A fost un an plin de incertitudini în mediul de business, iar instabilitatea politică accentuează problemele cu care se vor confrunta companiile anul viitor”

 Anul 2024 a adus concedieri în multe companii din domenii precum automotive sau IT&C, dar și stoparea unor investiții ce au fost inițiate...

Integrare educațională non-formală prin programul „Sâmbăta elevilor la UVT”, dedicat cultivării motivației de a învăța

Universitatea de Vest din Timișoara a lansat începând cu anul universitar 2024-2025, programul „Sâmbăta elevilor la UVT”, program care constă în derularea de activități...

Citește și :