Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Gorj împreună cu ofiţeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Gorj au efectuat un număr de 44 de percheziţii domiciliare pe raza județelor Gorj, Hunedoara și în municipiul București, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracțiunilor de trafic de droguri și efectuare fără drept de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.
În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în luna septembrie 2017, a fost inițiat și constituit un grup infracțional organizat format din mai mulți membri, în scopul comiterii infracțiunilor de trafic de droguri și efectuare fără drept de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.
În urma cercetărilor efectuate s-a reținut că unul dintre membrii grupului infracțional organizat a achiziționat, prin persoane interpuse din Grecia, diferite cantități de droguri, ce erau transportate, prin intermediul firmelor de transport, de anumite persoane, în municipiul București. Ulterior, drogurile erau preluate de membrii grupului infracțional și distribuite în municipiile București și Tg-Jiu de alte persoane, care au aderat la grupul infracțional organizat.
De asemenea, din cercetările efectuate s-a mai stabilit că o parte din membrii grupului infracțional achiziționau diferite cantități de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive din municipiul Petroșani, care ulterior erau distribuite către diverşi consumatori în județele Hunedoara și Gorj.
La sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Gorj au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 57 de persoane. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul S.C.C.O. Olt, S.C.C.O. Mehedinți, B.C.C.O. București, B.C.C.O. Craiova, I.P.J. Gorj, precum și cu sprijinul logistic din partea I.J.J. „Tudor Vladimirescu” Tg-Jiu și Grupării Mobile de Jandarmi „Frații Buzești” Craiova.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.
”Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie” insistă procurorii DIICOT din Hunedoara.