Roz cuarţ şi albastru seren, culorile anului în materie de decoraţiuni de Crăciun! 5 paşi simpli pentru a înfrumuseţa masa festivă

703

“Gusturile nu se discută”, am spune fiecare dintre noi, de aceea în perioada aceasta există o paletă largă de culori. Pe lângă cunoscutul roşu, îi vin alături argintiul, auriul, albastrul, rozul nude, violetul sau verdele. Orice combinaţie e binevenită, atât timp cât rezonează cu preferinţele noastre şi ne creează o stare de bine.

Pentru persoanele nonconformiste care işi doresc un Crăciun diferit, există deja în magazinele timişorene “betelele” stil panglică. Cu mărgeluţe sau fără, simple sau cu diferite imprimeuri specifice, panglicile se pot achiziţiona de la patru lei în sus.

Monica, mercantizoare: “Poţi să asortezi culoarea globului cu cea a betelei. Roşul simbolizează Crăciunul.”

Obiectele decorative sunt destul de ample, de la ghivecele cu Crăciuniţe la coşuleţele cu lumânări, conuri de brad şi globuri.

Elena Dragomir, pedagog de recuperare: “Conurile de brad sunt specifice sărbătorilor de iarnă. Ca şi culori, eu ştiam că predomină roşul, dar totuşi iată că e o paletă mai vastă – şi argintiu, şi auriu.”

Lucrurile handmade creează și ele un ambient plăcut. Ce imagine frumoasă oferă un magnet de frigider pe care sunt pictaţi fulgi şi pinguini; felicitări de culori diferite în care sunt lipite năsturei; beţişoare de îngheţată ilustrându-l pe Moş Crăciun sau căni desenate manual. Toate realizările aceastea le putem găsi la standurile ce sunt deschise în centrul oraşului sau în mall, standuri ce oferă şi urne de donaţii pentru copiii nevoiaşi sau cu probleme de sănătate.

Roxana Chindriş, retail manager, ne oferă câteva idei cu privire la culori şi decoraţiuni: “ Roşul este specific Crăciunului şi tot ce cuprinde shining (strălucitor). Ca şi culori ale anului 2016 sunt roz cuarţ şi albastru seren. În 2017 va fi verde. Pentru bucătărie se cumpără căni speciale de Crăciun, ceainice sau boluri pentru salate.”

culorile-anului

Suntem în febra cumpărăturilor, iar acasă ne aşteaptă foarte multe treburi de făcut. Dacă avem puţin timp la dispoziţie şi nu vrem să dăm greş cu masa festivă, atunci cu siguranţă am găsit o soluţie:

  1. Aşază un şerveţel colorat.
  2. Pune peste acesta cel de-al doilea şerveţel, de aceeaşi culoare sau diferită, trăgându-l puţin în jos astfel încât marginea lui să fie la un “deget” distanţă de marginea primului şerveţel.
  3. Triunghiul de jos (baza) îl “răsturnăm” peste triunghiul de sus, astfel încât să existe cele patru distanţe de un “deget” între margini.
  4. Împătureşte-l ca pe un evantai.
  5. Pune ornamentul în pahare, la mise-en-place-ul de întâmpinare.

Mise-en-place-ul este etapa de montare a obiectelor de inventar pe masă înaintea sosirii musafirilor. Lingura şi cuţitul cu tăişul spre interior se pun întotdeauna în partea dreaptă a farfuriei suport, furculiţa în partea stângă, iar paharele deasupra lingurii şi cuţitului.

Andreea Luigia Borcilă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.