0.1 C
Timișoara
marți 26 noiembrie 2024

5 mituri despre testul de sarcină

Există mituri despre testele de sarcină, așa cum există în aproape orice altă situație, iar pentru a elimina stresul sau alte tipuri de emoții, cel mai bun lucru este să te informezi.

Bănuiești că ești însărcinată și urmează să faci un test de sarcină? Sau poate că îți dorești să devii mamă și deja visezi la camera bebelușului, ai comndat deja hăinuțe, pătuț, jucării și ham pentru bebe? Sau ești doar curioasă? Oricare ar fi situația în care te afli, este bine să știi care sunt miturile referitoare la testele de sarcină.

1. Nu merită să investești într-un test de sarcină

Ideea că un test de sarcină nu merită investiția este una eronată deoarece nu există metode alternative de a afla dacă ești sau nu însărcinată. Hormonul hCG, prezent în corpul tău atunci când rămâi însărcinată, este detectat doar de testele de sarcină sau de cele de sânge, iar testul de sarcină este primul pas pentru a afla acest lucru.

2. Alcoolul influențează rezultatul testului

Este un mit ideea că testul de sarcină poate fi influențat de consumul de alcool. Așa cum menționam mai sus, doar hormonul hCG determină dacă ești sau nu gravidă, iar ce influențează rezultatul acestuia este doar dacă iei medicamente ce conțin hCG.

3. Testul îți va indica dacă ești însărcinată indiferent când îl faci

Nu confunda acuratețea testului cu perioada în care îl efectuezi. Nu se recomandă să îl faci imediat ce îți întârzie ciclul menstrual, ci mai bine mai aștepți câteva zile, eventual o săptămână după întâzierea menstruației. Motivele sunt mai multe. Unul dintre ele este acela că poate dura până la 5 zile ca ovulul să se implanteze în uterul tău și în acest caz, deși poți fi însărcinată, dacă faci testul mult prea devreme, s-ar putea ca rezultatul să fie unul negativ. A doua situație este aceea că poate dura până la o săptămână până ca organismul tău să producă suficient hormon hCG care să fie depistat de test. Iar o altă situație poate fi aceea în care ovulația să fie decalată din cauza stresului sau a diverselor medicamente pe care le iei, așa că dacă întreții relații sexuale într-o perioadă pe care tu o crezi sigură, este posibil să rămâi însărcinată.

4. Un rezultat greu de interpretat înseamnă că nu ești gravidă

Și această afirmație este tot un mit pentru că un rezultat greu de interpretat, cum ar fi apariția unei linii subțiri sau neclare nu înseamnă neapărat că nu ești însărcinată, ci poate să fie un semn că testul nu este bun, că ai făcut testul mult prea devreme sau într-un moment al zilei în care nu este facil ca hormonul hCG să fie ușor de depistat în organism. În aceste situații este indicat să repeți testul sau să iei legătura cu medicul tău care te va îndruma pe mai departe.

5. Testul poate să indice sexul bebelușului

Chiar dacă te afli în sitauția de a fi nerădătoare să afli ce sex are viitorul tău bebeluș, nu te lăsa păcălită de acest mit. Testele de sarcină nu pot depista sexul bebelușui din simplul motiv că în urina ta nu se află hormoni care să identifice sexul copilului. Așa că dacă citești astfel de informații, fii sigură că ele nu sunt reale, ci sunt o mare păcăleală. Singura mtodă prin care vei afla asta este ecografia de sarcină pe care o vei efectua începând cu a 16-a săptămână de sarcină. Mai mult, există multe situații în care nici măcar ecografiile nu sunt sigure în procent de 100%, așa că îți poți imagina că testele de sarină pot cu atât mai puțin să prevadă acest lucru.

Iată, deci, că există multe capcane în care poți să cazi în ceea ce privește adevărul despre testele de sarcină. Nu te lăsa păcălită și alege să te informezi din surse sigure. Iar dacă vrei să fii 100% sigură de o sarcină, apelează la un medic!

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :