Recursul declarat de Laszlo Tokes împotriva sentinței Curții de Apel București, legat de „Steaua României”, în grad de cavaler, a fost respins ca nefondat de către Înalta Curte de Casație și Justiție! Europarlamentarul Laszlo Tokes pierde, astfel, definitiv distincția primită acum şapte ani de la Traian Băsescu.
Curtea de Apel București respinsese, iniţial, ca inadmisibilă solicitarea lui Laszlo Tokes de anulare a deciziei Consiliului de Onoare al Ordinului Național „Steaua României” prin care i s-a retras distincția acordată în grad de cavaler, pentru meritele sale în Revoluția din 1989.
Principalul motiv al retragerii a fost că, în 2013, Laszlo Tokes i-a cerut premierului Ungariei, Viktor Orban, să realizeze un sistem de cooperare națională, astfel încât să ofere protectorat Transilvaniei, precizează B1 TV.
„Se știe că, în 22 noiembrie 2013, Consiliul de Onoare al Ordinului Steaua României l-a declarat „nedemn” de această distincție pe Tokes Laszlo și a decis să solicite Administrației Prezidențiale retragerea decorației. Procedura rușinoasă a generat reacții internaționale serioase și a deteriorat și mai mult imaginea Guvernului Ponta”, transmitea în 2 februarie 2014 Laszlo Tokes, care preciza, printre altele, că „Goran Lindblad, președintele Platformei Europene a Memoriei și Conștiinței, a atras atenția premierului Victor Ponta asupra faptului că, dacă lui Tokes Laszlo i se retrage decorația Steaua României — atribuită datorită rolului său în izbucnirea revoltei populare din 1989—, atunci însuși statutul european a României va fi pus sub semnul întrebării”.
Ce s-a întâmplat cu „Steaua României”? Laszlo Tokes a precizat că a oferit distincția „revoluționarilor și eroilor de la Timișoara” și „a înmânat-o, simbolic, nou formaței Comisii Memoriale Timișoara 1989, cea care a pornit la „drum” din fața Parohiei Reformate”.
Foto: https://www.facebook.com/Tőkés-László
Cum-necum, Revolutia Româna s-aprins de la lumânările enoriaşilor frumosului tânar pastor maghiar. In decembrie 1989, Tőkés László era cel mai puternic disident român, Occidentul fiind sensibil nu numai la anticeausism sau distrugerea satelor, ci si la chestiunea minoritatilor sau la apararea libertatii religioase. Agitându-se azi, isi face singur rau, precum Vadim. Mai bine ar fi incurajati istoricii RO sa opuna ceva, chiar în postromânism la Corvinus Library – Hungarian History, care are deja o superioritate paralizanta in materiale gata traduse in English USA, tot cam ca la 1918-1940: http://www.hungarianhistory.com/lib/rum.htm